Το ντοκιμαντέρ "Πέρασμα στην Ιστορία" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το ντοκιμαντέρ "Πέρασμα στην Ιστορία" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
18.2.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον ειδικό κύκλο προβολών με τίτλο «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες», προβάλλοντας, κάθε μήνα, δημιουργικά ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, σε διαφορετικό μουσείο του Δικτύου του. Σκοπός των προβολών είναι η ανάδειξη της δημιουργικής πνοής του ελληνικού ντοκιμαντέρ καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού μέσα από διαφορετικές εικόνες και αφηγήσεις που προσφέρουν γνώσεις αλλά και εγείρουν προβληματισμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στις 19:00, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Πέρασμα στην Ιστορία» (2014 - 67’), του Γιάννη Λαπατά, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Το «Πέρασμα στην Ιστορία» είναι μια ταινία για την Αρχαία Νεμέα, τη Γη του μυθικού Ηρακλή και του λιονταριού.  Το 1973 ένας νεαρός Αμερικανός Αρχαιολόγος φτάνει στην περιοχή για ανασκαφές. Ο Δρ Μίλλερ, φέρνει στο φως τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Νεμέας ενώ  μαζί με άλλους εθελοντές πετυχαίνει την αναβίωση των Αρχαίων Αγώνων της Νεμέας. Έτσι, εκατοντάδες αθλητές από όλο τον κόσμο συναντώνται κάθε τέσσερα χρόνια στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας, επιχειρώντας «Ένα πέρασμα στην Ιστορία».

Το ντοκιμαντέρ απέσπασε το 2014 το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαγδάτης και το βραβείο καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης σχετικά με την αρχαιότητα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

200 16,  Στυμφαλία Κορινθίας

Τ: 27470 22296| www.piop.gr