1.2.2016

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σας προσκαλεί στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος. Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη, με αφήγηση, εικαστικά, δημιουργική γραφή και θεατρικό παιχνίδι κάνει τα παιδιά να διασκεδάζουν, να καλλιεργούν τη φαντασία τους και να ανακαλύπτουν τους θησαυρούς που κρύβουν τα παιδικά αυτά βιβλία.

 

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, απαραίτητη όμως είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας (Ανδρομάχης 86Α & Αλκμήνης, Καλλιθέα, 17672, Αθήνα) 210 9593518 (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 09:00-14:00 και Τετάρτη, Παρασκευή 14:00-20:00).

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016
11:30-12:45

Της Ελιάς το Δάκρυ. Λαϊκό παραμύθι από τη Σάμο.
με εικονογράφηση της Διατσέντας Παρίση

Η ιστορία του αγοριού με το ιδιαίτερο όνομα «της Ελιάς το Δάκρυ» προέρχεται από λαϊκό παραμύθι της Σάμου. Πρόκειται για τις περιπετειώδεις αναζητήσεις ενός αγοριού που διέθετε αξιοθαύμαστες δυνάμεις και ασκούσε μεγάλη γοητεία τόσο στα στοιχεία της φύσης όσο και σε μυθικές υπάρξεις (όπως οι δράκοι που τον συνόδευαν στην περιήγησή του). Η ταύτιση ενός προσώπου με την ελιά προφανώς λειτουργεί ως σύμβολο της δεσπόζουσας θέσης που κατέχουν το λάδι και η ελιά στις παραδοσιακές κοινωνίες της Μεσογείου.

Για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών.