7.9.2021

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου «Αυτοί που αγάπησαν την Ελλάδα»

Ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου «Αυτοί που αγάπησαν την Ελλάδα»

Ολοκλήρωση πρώτης φάσης διαγωνισμού συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου «Αυτοί που αγάπησαν την Ελλάδα»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση του Διαγωνισμού για τη συγγραφή παιδικού βιβλίου από ενήλικες με τίτλο «Αυτοί που αγάπησαν την Ελλάδα», που διοργανώνουν η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας.

Νικήτρια της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, με απόφαση της κριτικής επιτροπής, είναι η κυρία Ηλέκτρα-Ελένη Ζωγράφου, με το κείμενο

«Ο ζωγράφος της Επανάστασης»

Η επιτροπή αποφάσισε να γίνει ειδική μνεία στο κείμενο της κυρίας Δέσποινας Παπαγιαννοπούλου «Η μυρωδιά της ελευθερίας», το οποίο, αν και υψηλής ποιότητας ως προς τη γραφή και τη σύνθεση, δύσκολα θα μπορούσε να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του διαγωνισμού ως προς την ηλικιακή ομάδα.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού αφορά στην εικονογράφηση του βραβευμένου κειμένου της Ηλέκτρας-Ελένης Ζωγράφου. Τα σχέδια για την εικονογράφηση μπορούν να υποβληθούν έως την Παρασκευή 3/12/2021, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Παρασκευή 17/12/2021.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τη Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου.

Το κείμενο και η εικονογράφηση που θα επιλεγούν προγραμματίζεται να εκδοθούν ψηφιακά από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3739651 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Tirlav@piraeusbank.gr.

Για να ενημερωθείτε για τους όρους του διαγωνισμού εικονογράφησης, πατήστε εδώ.
Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό εικονογράφησης, πατήστε εδώ.
Για να διαβάσετε το παραμύθι, πατήστε εδώ.

Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα, 17675, Αθήνα
Τηλ.: 210 3739651