16.7.2018

Το PLUGGY ταξιδεύει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα

Το PLUGGY ταξιδεύει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα

pluggy

pluggy

Το PLUGGY ταξιδεύει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στα Ιωάννινα και σας καλεί όλους να συμμετέχετε ενεργά στην προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου

Η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας του ευρωπαϊκού έργου Pluggy, είναι διαθέσιμη στους επισκέπτες του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για δοκιμές και αξιολόγηση από τις 18 μέχρι τις 27 Ιουλίου 2018.

Είσαι κάτοικος Ιωαννίνων ή σκοπεύεις να επισκεφθείς την πόλη ή την ευρύτερη περιοχή αυτό το διάστημα; Μην χάσεις την ευκαιρία να γνωρίσεις από κοντά τους εταίρους του έργου PLUGGY και τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύσσουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με την ενεργή συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών.

Χρησιμοποίησε τα καινοτόμα εργαλεία της πλατφόρμας PLUGGY και γίνε εσύ ο «αφηγητής» σε καθημερινές ιστορίες πολιτιστικής κληρονομιάς. Μοιράσου τις ιστορίες σου με φίλους, επισκέπτες, επαγγελματίες και το ευρύ κοινό μετατρέποντάς τες σε πολιτιστικές εμπειρίες που θα απασχολήσουν όλη την Ευρώπη.

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων, προβάλλει την τεχνολογία της αργυροχοΐας που άκμασε στην ευρύτερη περιοχή αναδεικνύοντας τον πολιτισμό της Ηπείρου. Το Μουσείο ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ενός εκ των 9 εταίρων του έργου. Στις δοκιμές της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης PLUGGY θα συμμετάσχουν εκτός από το ΠΙΟΠ, ο συντονιστής του έργου και υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγγραφικού εργαλείου, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας, και το  Imperial College του Λονδίνου. Tις δοκιμές στα Ιωάννινα θα υποστηρίξει σε τεχνικό επίπεδο και το Πολυτεχνείο του Košice στη Σλοβακία, με απομακρυσμένη πρόσβαση.

Η διαδικασία για κάθε ενδιαφερόμενο είναι απλή: Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής θα υποδέχονται τους επισκέπτες στο Μουσείο κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του για να τους ξεναγήσουν στις λειτουργίες της πλατφόρμας PLUGGY και ειδικότερα στην χρήση της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή στις παρατηρήσεις τις ιδέες και τα σχόλια των χρηστών.

Στοιχεία Έργου:

Έναρξη: 

1η  Δεκεμβρίου 2016

Διάρκεια:

36 μήνες

Συνολικό κόστος:

2.374.437,50 €

Χρηματοδότηση Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

2.374.437,50 €

 

This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020  research and innovation programme under grant agreement No 726765.
Content reflects only the authors’ view and European Commission is not responsible for any use that may be made of the information it contains.

Συντονιστής:

Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) Ελλάδα,
http://i-sense.iccs.ntua.gr/

 Εταίροι:

 

pluggy

• Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο  Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) Ελλάδα, http://i-sense.iccs.ntua.gr/

 pluggy

• Vianet (VIA) Ιταλία, http://www.vianet.it/

 pluggy

• Technical University of Kosice (TUK) Σλοβακία, http://www.tuke.sk/wps/portal

 pluggy

• Universidad de Malaga (UMA) Ισπανία,
http://www.uma.es/

 pluggy

• Imperial College London (ICL) Ηνωμένο Βασίλειο,
http://www.imperial.ac.uk/

 pluggy

• XTeam Software Solutions (XTS) Ιταλία,
https://www.xteamsoftware.com/2018/

• Piraeus Bank Group Cultural Foundation (PIOP) Ελλάδα, 
http://www.piop.gr/

 pluggy

• East Slovakian Museum (ESM) Σλοβακία,
http://www.vsmuzeum.sk/

pluggy

• Clio Muse Communications and Developments for Cultural Private Company (Clio) Ελλάδα,
https://cliomuseapp.com/

Ιστοσελίδα:

• www.pluggy-project.eu

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

• Facebook: @PluggyProject 
• Twitter: @Pluggy_Eu
• Linkedin: @PLUGGY
• Instagram: @pluggy_eu

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

 

Δρ Άγγελος Αμδίτης,

 

Συντονιστής Έρευνας PLUGGY,
Διευθυντής Έρευνας ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ

Εmail: a.amditis@iccs.gr,
τηλ. επικοινωνίας:  210 772 2398

 

Αλεξάνδρα Ράπτη,

 

Διευθύντρια Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Εmail: piop@piraeusbank.gr,
τηλ. επικοινωνίας:  210 325 6944