16.4.2014

Για το Πάσχα το ΠΙΟΠ σας προτείνει…

Για το Πάσχα το ΠΙΟΠ σας προτείνει…

Για την πασχαλινή περίοδο, τις εκδρομές σας στην ύπαιθρο, τις διαδρομές εντός της πόλης αλλά και τις μαγειρικές σας επιλογές, το ΠΙΟΠ σας προτείνει:

  1. Επισκεφθείτε ένα από τα επτά θεματικά μουσεία του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ και συνδυάστε τις ξεχωριστές μουσειακές διαδρομές με την γνωριμία του ευρύτερου πολιτιστικού τοπίου. Παράλληλα, στα πωλητήρια των Μουσείων αναζητείστε τις σχετικές με τη θεματική των μουσείων εκδόσεις του ΠΙΟΠ: Οδηγούς των Μουσείων, μικρά βιβλιαράκια κατάλληλα για όλη την οικογένεια, χάρτες με πολιτιστικές και πεζοπορικές διαδρομές, τα παραμύθια μας που θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!     
  2. Για τις αθηναϊκές διαδρομές, σας προτείνουμε τον Αρχιτεκτονικό Οδηγό Αθηνών, του Διονύση Α. Ζήβα: περπατείστε στην πόλη και ακολουθείστε τους βασικούς οδικούς και χωροταξικούς άξονες που προτείνει ο συγγραφέας, γνωρίζοντας από κοντά τα κυριότερα αθηναϊκά αρχιτεκτονήματα, αρχαία, βυζαντινά και νεώτερα. Ακόμη, για πιο προσωπικές αναγνώσεις, σας προτείνουμε το βιβλίο Αιώνια και εφήμερη Αθήνα, του Δημήτρη Φιλιππίδη, έργο που αποτυπώνει μέσω κειμένου και πλουσιότατου εικονογραφικού υλικού τις ποικίλες πλευρές της Αθήνας, πόλης με διαχρονική εξέλιξη.
  3. Αναζητείστε τις δυο εκδόσεις του ΠΙΟΠ με συλλογές συνταγών και βρείτε νηστίσιμες, πασχαλινές και άλλες τοπικές συνταγές βασισμένες στο λάδι, καθώς και στην παραδοσιακή κουζίνα της Λέσβου:
  • Συνταγές του λαδιού και της ελιάς, της Μαρίας Καράμπελα, και
  • Μαγειρεύοντας με λάδι (και άλλα…) στην Αγία Παρασκευή Λέσβου. Παραδοσιακές συνταγές      

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά!