12.11.2018

Επίτιμη Δημότης του Δήμου Χίου η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κ. Σοφία Στάϊκου

Επίτιμη Δημότης του Δήμου Χίου η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κ. Σοφία Στάϊκου

Ο Δήμος Χίου, σε ειδική τελετή, που διοργάνωσε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, ημέρα εορτασμού της Απελευθέρωσης της Χίου, ανακήρυξε την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, κυρία Σοφία Στάϊκου, Επίτιμη Δημότη του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου έλαβε ομόφωνα την απόφαση να τιμήσει ο Δήμος με αυτό τον τρόπο την κ. Στάϊκου «για τη συμβολή της στην προβολή της Χίου, καθώς και τη διαρκή στήριξή της στην ανάδειξη του χιώτικου πολιτιστικού αποθέματος».

Ο Δήμαρχος, κύριος Μανώλης Βουρνούς κατά την προσφώνηση στην τελετή ανακήρυξης, αναφέρθηκε στο πολυεπίπεδο έργο της κυρίας Στάϊκου, επισημαίνοντας την καθοριστική συμβολή της στην κατασκευή του Μουσείου, ενώ αναφέρθηκε στην προσφορά του Ιδρύματος μέσω του Μουσείου αλλά και μέσω των δράσεων πολιτισμού, που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς στο νησί.

Στην αντιφώνησή της η κ. Στάϊκου, αφού ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο προσωπικά για την τιμητική ανακήρυξή της σε Επίτιμη Δημότη, μίλησε για τους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει πλέον με το νησί, επισημαίνοντας πως το Μουσείο Μαστίχας Χίου αποτελεί μοχλό για τον πολιτιστικό τουρισμό και την ανάπτυξη στη Χίο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των τοπικών αρχών, σύσσωμης της διοίκησης της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Μητροπολίτη Χίου κ.κ. Μάρκου, του βουλευτή Χίου της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη, της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών και άλλων φορέων του νησιού.