31.7.2014

Έκθεση φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ. στο Κάστρο της Χίου

Έκθεση φοιτητών Α.Σ.Κ.Τ. στο Κάστρο της Χίου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.), διοργανώνει την έκθεση «Η ποιητική της Χίου από τη ματιά των εικαστικών» στα Οθωμανικά Λουτρά στο Κάστρο της Χίου.

 

Η έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας και την οποία επιμελήθηκαν η καθηγήτρια της Α.Σ.Κ.Τ., Τιτίκα Σάλλα και ο επίκουρος καθηγητής της Α.Σ.Κ.Τ., Βασίλης Βλασταράς, παρουσιάζει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής καθώς, επίσης, έργα οπτικά (βίντεο δίχως ήχο), που προκρίθηκαν σε φοιτητικό καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά της Χίου. Σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Γραφείο Διασύνδεσης της ΑΣΚΤ, σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ.

 

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι φοιτητές:

Αντζουλίδης Αντώνης, Αντωνάκης Εμμανουήλ, Αρτέμης Χρήστος Γεώργιος, Ασημάκη Σπυριδούλα, Βρεττού Δήμητρα, Γιαλής Φαίδων, Γιαννούτσος Γιάννης, Γρηγοροπούλου Εύη, Δεσποτάκη Δικαία, Κάρυου Δέσποινα, Κατσαμπέρη Νικολέττα, Κορδαλή Ελένη, Κούκκου Παρασκευή, Κυριακίδου Άντρια, Λόη Αγγελική, Μεθενίτη Ρενάτα, Πετρανάκη Αλεξάνδρα, Σιψάς Ηλίας, Τελκή Ευαγγελία, Τοπαλίδου Κρυσταλλία και Τριανταφύλλου Αντώνης.

 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 1η Αυγούστου, στις 19:00 και θα διαρκέσει έως τις 24 Αυγούστου 2014. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 09.00 - 15.30, καθημερινά εκτός Δευτέρας.

 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Για την Α.Σ.Κ.Τ.: Τιτίκα Σάλλα (6977 259250)

Για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου: Ελένη Κωστάλα, Τμήμα Τουρισμού (22713 50560)

 

Γενικές πληροφορίες

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς έχει αναλάβει την προετοιμασία, οργάνωση και υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων – εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο» και ειδικότερα της δράσης «1ο Φεστιβάλ Μαστίχας». Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το ΠΙΟΠ έχει ήδη αναλάβει δράση στη Χίο, μέσα από την υλοποίηση ερευνητικού προγράμματος για τη μαστίχα, τη διοργάνωση σχετικού επιστημονικού τριημέρου, τον σχεδιασμό και την κατασκευή του Μουσείου Μαστίχας Χίου. Επίσης, προωθεί υποστηρικτικές ενέργειες που αφορούν στην αναγνώριση της παραδοσιακής καλλιέργειας της μαστίχας ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και ένταξής της στον Εθνικό Κατάλογο.