3η Επιστημονική Ημερίδα του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

3η Επιστημονική Ημερίδα του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
9.10.2023

«Δεξιότητες εργαζομένων σε βιβλιοθήκες: έμφαση στον οικονομικό τομέα»
3η Επιστημονική Ημερίδα του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
με τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης ΠΙΟΠ

Ο παραδοσιακός ρόλος της Βιβλιοθήκης ως θεματοφύλακα της καταγεγραμμένης γνώσης αλλάζει και παράλληλα αλλάζει ο παραδοσιακός ρόλος του βιβλιοθηκονόμου. Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων που συμπίπτει με τα 11 χρόνια λειτουργίας του Δικτύου Οικονομικών Βιβλιοθηκών, το ΔΙ.Ο.ΒΙ. διοργανώνει δια ζώσης ημερίδα με τίτλο «Δεξιότητες εργαζομένων σε βιβλιοθήκες: έμφαση στον οικονομικό τομέα», τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023, (ώρες 9:00-14:00), στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων Κεντρικού Κτιρίου (Μ. Καραολή & Α. Δημητρίου 80, Πειραιάς).

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανίχνευση ενός νέου εργασιακού μοντέλου στις βιβλιοθήκες, όπως αυτό διαμορφώνεται από τη ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών αφενός και αφετέρου τις νέες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που αναδύθηκαν μέσα στην πανδημία του κορονοϊού. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν οι απαιτήσεις σε νέες δεξιότητες των εργαζομένων σε βιβλιοθήκες αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τη νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ συγκροτήθηκε το 2012 από Βιβλιοθήκες, μεταξύ των οποίων και η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, και Κέντρα Πληροφόρησης πανεπιστημίων, τραπεζικών ιδρυμάτων, ερευνητικών και κυβερνητικών φορέων της Αττικής που διαθέτουν συλλογές, πηγές και υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικές με την οικονομική επιστήμη. Κύριος στόχος του Δικτύου είναι η ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών του μέσω της ανταλλαγής υπηρεσιών και πόρων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε επιστήμονες, ερευνητές/τριες, βιβλιοθηκονόμους και επιστήμονες της πληροφόρησης, εκπαιδευτικούς, φοιτητές/τριες, αλλά και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για την αξιοποίηση των υποδομών των οικονομικών βιβλιοθηκών.

Για την παρακολούθηση των εργασιών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.