Εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
5.3.2020
6.3.2020

Εκπαιδευτικές δράσεις για σχολικές ομάδες στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει δύο εκπαιδευτικές δράσεις, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Αναλυτικά:

  • Την Πέμπτη 5 Μαρτίου (ώρα 10:00-11:30), με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας παρουσιάζεται η δράση «Ατρόμητα κορίτσια», για σχολικές ομάδες (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού). Η δράση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κατερίνας Σχινά, το οποίο ακολουθεί τις ζωές 40 σπουδαίων Ελληνίδων από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Η παιδαγωγός και μουσικός Έλενα Ιωάννου και η θεατρο-παιδαγωγός, ηθοποιός και μουσικός Μαρία Τερζάκη, εμψυχώνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν μέσα από το παιχνίδι τον σημαντικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι γυναίκες στην ιστορία, να εντοπίσουν τα εμπόδια που αντιμετώπισαν από την οικογένεια και την κοινωνία και να εμπνευστούν από το πείσμα και τη δύναμη με την οποία οι γυναίκες αυτές ταρακούνησαν τις θεμελιωμένες αντιλήψεις περί «αδύναμου φύλου».
  • Την Παρασκευή 6 Μαρτίου (ώρες 10:00-12:00), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού, διοργανώνεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το ασχημόπαπο» για σχολικές ομάδες (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού). Η γνωστή ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν παρουσιάζεται από την ομάδα Cherry Tree Production & Creation ώστε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι οι μικροί μαθητές να αντιληφθούν την έννοια της διαφορετικότητας.

Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ  στο τηλέφωνο 210 3739651.

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr