Πασχαλινά διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες από το ΠΙΟΠ

Πασχαλινά διαδικτυακά εργαστήρια για ενήλικες από το ΠΙΟΠ
12.4.2022
14.4.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα με δύο διαδικτυακά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για ενήλικες.

Αναλυτικά:

  • «Καλαθάκι για πασχαλινά αυγά με βελονάκι»

Με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη, οι συμμετέχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις πλεκτικής με βελονάκι, θα δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερο καλαθάκι με ξεχωριστές θήκες για κάθε αυγό, αλλά και μικρά πασχαλινά διακοσμητικά στοιχεία. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε δύο διαδικτυακές συναντήσεις την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Απριλίου (ώρες 11:00-12:30).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση EvangelouT@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

  •  «Βάφουμε πασχαλινά αυγά»

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της γραφίστριας Ιουλίας Καραβασίλογλου και αξιοποιώντας παραδοσιακές συνταγές παρασκευής χρωμάτων από φυσικές πρώτες ύλες, θα βάψουν τα πασχαλινά αυγά με φλούδες από ξερά κρεμμύδια, την Πέμπτη 14 Απριλίου (ώρες 11:00-12:30).

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση TirlaV@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Οι 40 πρώτοι κάθε εργαστηρίου θα ειδοποιηθούν και θα λάβουν οδηγίες για την εισαγωγή τους στη διαδικτυακή δράση.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

  • Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα

Με έμπνευση από ελληνικές πασχαλινές παραδόσεις, παρουσιάζεται, σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο», η ιστορία «Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα». Απολαύστε δωρεάν την ιστορία από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή.
Ένας γλάρος και ένας λαγός, έχουν για οδηγό τους ένα βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα και δεν σταματούν να ταξιδεύουν γνωρίζοντας από κοντά πασχαλιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ακούστε το παραμύθι

Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Κείμενο: Πηνελόπη Βασιλειάδου
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Μάρα Καίσαρη


Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr