«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
18.5.2018

«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!»
Εκπαιδευτική δράση στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρα 18:00) το πέμπτο εργαστήρι με θέμα το βιβλίο. Το εργαστήρι, με τίτλο «Εικονοβιβλία, τα αγαπημένα μας κόμιξ», που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, πραγματοποιείται από την Ομάδα Άνασσα στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, πολλές εικόνες πόσες λέξεις είναι; Βιβλία φτιαγμένα εξολοκλήρου από εικόνες. Τα γνωστά μας κόμικς είναι ένα λογοτεχνικό είδος για μικρούς και μεγάλους που απευθύνεται σε κάθε είδους αναγνώστη. Πότε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά και γιατί; Πόσα είδη κόμικς υπάρχουν; Πώς γίνεται να φτιάξεις το δικό σου;

Στόχος της δράσης είναι μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη χρησιμότητα του βιβλίου μέσα από προβολές, ευφάνταστες κατασκευές, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια και μουσική.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr
 piopnews