«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
1.6.2018

«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!»
Εκπαιδευτική δράση στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ 

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει την Παρασκευή 1 Ιουνίου (ώρα 18:00) το έκτο εργαστήρι με θέμα το βιβλίο. Το εργαστήρι, με τίτλο «Ιστορίες του μπαμπά Γουτεμβέργιου» που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, πραγματοποιείται από την Ομάδα Άνασσα στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Τι κοινό έχουν τα σταφύλια με τα βιβλία; Πώς δημιουργήθηκε το πρώτο βιβλίο μαζικής παραγωγής και από ποιον; Σχεδόν εξακόσια χρόνια πριν, ο Ιωάννης Γουτεμβέργιος απέκτησε μια παράξενη «κόρη», που σκόρπισε τη γνώση στον κόσμο. Ονομάστηκε «τυπογραφία». Στόχος της δράσης είναι μικροί και μεγάλοι να ανακαλύψουν την ομορφιά και τη χρησιμότητα του βιβλίου μέσα από προβολές, ευφάνταστες κατασκευές, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια και μουσική.

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr
 piopnews