«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικη διάθεση στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ

«Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!» Εργαστήρι με χριστουγεννιάτικη διάθεση στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
14.12.2018

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Άκου το χαρτί…έχει ιστορίες να σου πει!», η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00) το δέκατο και τελευταίο εργαστήρι με θέμα το βιβλίο. Το εργαστήρι, με τίτλο «Παραμύθια θα ακουστούν…όργανα θα εμφανιστούν» που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας έξι ετών και άνω, πραγματοποιείται από την Ομάδα Άνασσα, στη Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ.

Δύο συλλέκτες ήχων, η Τζο και η Ελ, έχουν βάλει σκοπό να ανακαλύψουν πώς μπορούν να φτιάξουν τη δική τους μελωδία. Ταξιδεύουν σε τόπους μακρινούς, μαζεύουν ήχους και ανακαλύπτουν τη συνταγή της μουσικής δημιουργίας. Πρόκειται για ένα άκρως διασκεδαστικό εργαστήρι-παράσταση, που αποτελεί μια εισαγωγή στις βασικές έννοιες της μουσικής. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην ιστορία των ηρώων και μέσα από διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια και την αρωγή προβολών ως αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης ανακαλύπτουν αβίαστα τους κανόνες της μουσικής τέχνης και τη χαρά της δημιουργίας.

Δημιουργική ομάδα: Ντόρα Ζαχαροπούλου, Άρτεμις Κατσαμπάνη-Ohta, Τζωρτζίνα Μεντόγιαννη, Έλενα Σδόγκου

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Βιβλιοθήκη στα τηλέφωνα 210 3739651-2 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-16:00).

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 |  www.piop.gr
 piopnews