Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)

Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
17.1.2019


Βιβλιοπαρουσιάσεις Οικονομικού Περιεχομένου από το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.)
 

Το Δίκτυο Οικονομικών Βιβλιοθηκών (ΔΙ.Ο.ΒΙ.) διοργανώνει βιβλιοπαρουσιάσεις εκδόσεων των μελών του με οικονομικό περιεχόμενο και γνώμονα την προβολή του ποιοτικού οικονομικού βιβλίου και την ανάδειξή του ως πολύτιμου εργαλείου ενημέρωσης και πληροφόρησης. Οι βιβλιοπαρουσιάσεις ΔΙ.Ο.ΒΙ. εντάσσονται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», μία διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας και η πόλη μας από την  UNESCO με διάρκεια ενός χρόνου, από τις 23 Απριλίου 2018 έως τις 22 Απριλίου 2019.

Το ΔΙ.Ο.ΒΙ. συγκροτήθηκε το 2012 και αποτελεί απόρροια της συνεργασίας βιβλιοθηκών με συνεκτικό δεσμό τις συλλογές, τις πηγές και τις υπηρεσίες πληροφόρησης οικονομικού περιεχομένου. Αποστολή του Δικτύου είναι η συνεργασία των μελών και η ανταλλαγή πόρων με στόχο την ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της κοινότητας των χρηστών τους.

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου (ώρες 17:00-19:00) παρουσιάζεται στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3, Αθήνα), η νέα έκδοση της σειράς Εκθέσεις, Αρ. 80, του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) με τίτλο «Ελληνική μεταποίηση: εξελίξεις, προοπτικές και προκλήσεις πολιτικής» με συγγραφείς τους: Κουτρούλη Αριστοτέλη (συντονιστή), Αθανασίου Έρση, Κανελλόπουλο Νικόλαο, Κώτση Αγαπούλα, Χολέζα Ιωάννη. Η παρούσα έκδοση εστιάζει στις εξελίξεις των βασικών μεγεθών κατά κλάδο, αποτυπώνει την περιφερειακή διάσταση της απασχόλησης και εντοπίζει κλάδους με πλεονεκτήματα και προοπτικές ανάπτυξης.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι Φιλιππόπουλος Απόστολος (Καθηγητής-Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Θεοχαράκης Νικόλαος (Καθηγητής-Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος & Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ), Κουτρούλης Αριστοτέλης (συντονιστής μελετητικής ομάδας, ερευνητής ΚΕΠΕ), Αθανασίου Έρση (ερευνήτρια ΚΕΠΕ), Κανελλόπουλος Νικόλαος (ερευνητής ΚΕΠΕ), Κώτση Αγαπούλα (ερευνήτρια ΚΕΠΕ), Χολέζας Ιωάννης (ερευνητής ΚΕΠΕ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Απαραίτητη η ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συμμετοχής στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Ο.ΒΙ. http://diovi.lib.unipi.gr/. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

Πληροφορίες & διευκρινίσεις
Βιβλιοθήκη Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)
Τηλ. 210-3676347, e-mail: library@kepe.gr