"Πολιτισμός με Ασφάλεια" στο Δίκτυο Μουσείων

"Πολιτισμός με Ασφάλεια"  στο Δίκτυο Μουσείων
11.2.2015
17.2.2015

Πολιτισμός με Ασφάλεια
στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα μέριμνας και υγείας, διοργάνωσε στο Δίκτυο Μουσείων του, το πρόγραμμα «Πολιτισμός με Ασφάλεια». Το πρόγραμμα αφορούσε σε ειδικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, την αντιμετώπιση απώλειας αισθήσεων και  πνιγμονής, σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. 

Τα σεμινάρια απευθύνονταν κατά κύριο λόγο σε εργαζόμενους σε χώρους πολιτισμού και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του ΠΙΟΠ για αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών πολιτισμού που παρέχονται από αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα.

Τα σεμινάρια, εξάωρης διάρκειας, υλοποιήθηκαν από εκπαιδευτές του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Ν. Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Η ύλη των σεμιναρίων ήταν εναρμονισμένη με βάση τις τελευταίες οδηγίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) και αποσκοπούσε στην αύξηση του αριθμού των εκπαιδευμένων πολιτών, όλων των ηλικιών, στη βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Περίπου 180 άνθρωποι ολοκλήρωσαν τη θεωρητική - πρακτική εξάσκησή τους και απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης Ανανήπτη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πενταετούς ισχύος.

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν και στα επτά θεματικά μουσεία του ΠΙΟΠ. Λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, το πρόγραμμα «Πολιτισμός με Ασφάλεια» προγραμματίζεται να επαναληφθεί εντός του τρέχοντος έτους.