Ένα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια. Μια ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ

Ένα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια.  Μια ευρηματική ταινία κινουμένων σχεδίων στο Δίκτυο Μουσείων του ΠΙΟΠ
7.6.2014

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο προβολών βραβευμένων ταινιών για τα παιδιά και όλη την οικογένεια στα μουσεία του δικτύου του. Όπως έχει καθιερωθεί πλέον, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα παρουσιάζεται, ταυτοχρόνως, στα μουσεία του ΠΙΟΠ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, μια παιδική ταινία της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής.

Το Σάββατο 7 Ιουνίου 2014, στις 12:00 το μεσημέρι, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων Ένα Παραμύθι για Δυο Κουνουπάκια - Α Tale of Two Mozzies, (2007, 75’) του Δανού σκηνοθέτη Γιάνικ Χάστρουπ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό παραμύθι γεμάτο χιούμορ, ευρηματικούς διαλόγους, υπέροχες μουσικές και εντυπωσιακές χορογραφίες που έκανε πρεμιέρα στο 58ο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2008.

Ο Γιάνικ Χάστρουπ συνεχίζει την πορεία που ο ίδιος χάραξε στο ευρωπαϊκό κινούμενο σχέδιο, με τα πρωτότυπα και έντονα χρωματισμένα σκίτσα και τους σκερτσόζικους χαρακτήρες. Η ταινία πραγματεύεται ζητήματα όπως η αγάπη, η διαφορετικότητα και η φιλία, δοσμένα με ευχάριστο και απολύτως κατανοητό τρόπο για τους μικρούς θεατές.

Θα παρουσιαστεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία:

Η Ντάγκμαρ, το κουνούπι που χορεύει, είναι ερωτευμένη με τον Έγκον αλλά εκείνος δεν της δίνει σημασία αφού είναι απασχολημένος με το ποδήλατό του. Κυρίως, όμως, τον τριβελίζει η ιδέα πώς θα μπορέσει να γνωρίσει τον κόσμο. Όταν η κακιά βασίλισσα των κόκκινων μυρμηγκιών Τυρανέλα και οι στρατιώτες της σκοτώνουν την βασίλισσα των μαύρων μυρμηγκιών και καταλαμβάνουν τα εδάφη τους, οι ήρωες μας παρασύρονται σε μία συναρπαστική περιπέτεια στο δάσος, που θέτει τη φιλία τους σε δοκιμασία αναγκάζοντάς τους να επιστρατεύσουν όλα τα ταλέντα τους.

Σκηνοθεσία: Γιάνικ Χάστρουπ, Flemming Quist Møller

Διανομή:

Νεανικό Πλάνο


Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ