«Διάτρητο χαρτί» Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

«Διάτρητο χαρτί» Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
18.5.2022

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5) με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες, την Τετάρτη 18 Μαΐου (ώρα 18:30) στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση του εικαστικού Στρατή Ταυλαρίδη, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν διάτρητα έργα τέχνης από ιαπωνικό χαρτί, καθώς και να μάθουν την ιστορία και την εξέλιξη των paper cuts από τη γέννησή τους τον 4ο αιώνα μ.Χ. έως σήμερα. Ανάλογα έργα τέχνης του καλλιτέχνη θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους συμμετέχοντες, ενώ θα κληθούν να επιμεληθούν την έκθεση των δικών τους δημιουργημάτων.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο και τα υλικά είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

**Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Τετάρτη 18/5 η είσοδος στα εννέα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr