Αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό από το ΠΙΟΠ

Αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό από το ΠΙΟΠ
14.9.2021«Βασιλικός μυρίζει εδώ»
Αφιέρωμα στον μικρασιατικό πολιτισμό στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων, οργανώνει θεματική βραδιά αφιερωμένη στην ιστορία και τον μικρασιατικό πολιτισμό, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Ο ιστορικός Νίκος Ανδριώτης θα μιλήσει για τη διαχρονικότητα του προσφυγικού ζητήματος στη νεότερη ελληνική ιστορία και τον μουσικό πολιτισμό των μικρασιατών προσφύγων. Ομάδα χορευτών του Λυκείου Ελληνίδων με την επιμέλεια του Αναστάσιου Πλίτση, θα χορέψει συρτούς-κυκλικούς χορούς, μπάλλους, αντικρυστούς-καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα απτάλικα από τη Βιθυνία και την Ερυθραία, καθώς και χορούς στους οποίους οι χορευτές κρατούν μικρά αντικείμενα φορώντας ενδυμασίες από τη Σύλλη και τη Νίγδη της Καππαδοκίας και τον Πόντο. Η δράση συνδυάζεται με έκθεση στην οποία παρουσιάζεται υλικό από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ σχετικό με την αποκατάσταση μικρασιατών στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 09:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος 177 78
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr