Δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους από το ΠΙΟΠ

Δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους από το ΠΙΟΠ
27.11.2020

Μένουμε σπίτι και απασχολούμαστε δημιουργικά με δύο ψυχαγωγικές δραστηριότητες, εμπνευσμένες από τα εικαστικά εργαστήρια που διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).

Αναλυτικότερα:

  • Με χρώμα και χαρτί

Έργα και τεχνοτροπίες του ζωγράφου Ανρί Ματίς γίνονται η αφορμή για να εκφράσουν μικροί και μεγάλοι τα συναισθήματά τους. Ο σπουδαίος ζωγράφος αναγκάστηκε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του περιορισμένος για λόγους υγείας, κάτι που δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει να ζωγραφίζει. Το τελευταίο μέρος της καριέρας του, μάλιστα, ανέπτυξε μια επαναστατική τεχνική, τα περίφημα paper cut που πήραν τη μορφή τοιχογραφίας και διακόσμησης ολόκληρων δωματίων, ενώ μερικά από τα πιο γνωστά του έργα ήταν εμπνευσμένα από χώρους και μέρη που δεν μπορούσε πλέον να επισκεφθεί. Με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και ακολουθώντας απλές οδηγίες δημιουργούμε τα δικά μας paper cut-outs!

Για αναλυτικές οδηγίες πατήστε εδώ

  • Το Κουτί των Αναμνήσεων

Με το πέρασμα του χρόνου όλα αλλάζουν. Συχνά ξεχνάμε σχέδια, όνειρα και στόχους που είχαμε στο παρελθόν. Το Κουτί μάς βοηθά να διαφυλάξουμε ένα γεγονός, ένα όνειρο ή μια σκέψη που είναι σημαντική για εμάς. Ετοιμάζουμε το δικό μας Κουτί των Αναμνήσεων και συλλέγουμε σκέψεις, συναισθήματα και αγαπημένες μας στιγμές.

Αναλυτικές οδηγίες για το Κουτί των Αναμνήσεων εδώ

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr