Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γλωσσοδέτες» από το ΠΙΟΠ

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Γλωσσοδέτες» από το ΠΙΟΠ
7.11.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά το κοινό του», παρουσιάζει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου (ώρα 19:00), το ντοκιμαντέρ «Γλωσσοδέτες» (Ελλάδα | 2018 | Διάρκεια: 61’), σε σκηνοθεσία Σίμου Κορεξενίδη, στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο. Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τι είναι οι Γλωσσοδέτες; Γιατί υπάρχουν στη γλώσσα; Ποια η σχέση τους με την προφορική παράδοση;  Πως χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της  Ιστορίας; Γιατί οι λογοθεραπευτές τους χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό μέσο; Τι είναι αυτό που συνδέει τόσο ανενδοίαστα κάποιες επιλεγμένες λέξεις με το γέλιο; Μπορεί μια τεκμηρίωση για τη γλώσσα να είναι ταυτόχρονα και μια σύγχρονη κοινωνική καταγραφή της ανθρώπινης αντίληψης της ευφορίας;

Με τοποθετήσεις ειδικών αλλά και την προσπάθεια ηθοποιών και παιδιών να προφέρουν γρήγορα και σωστά διάφορους γλωσσοδέτες, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, προσφέροντας στιγμές γέλιου στους θεατές.

Τεκμηρίωση από τους: Χριστόφορο Χαραλαμπάκη (Καθηγητή Γλωσσολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ευγένιο Τριβιζά (Συγγραφέα), Νίκο Σαραντάκο (Συγγραφέα), Μαρία Ιγνατίου (Λογοθεραπεύτρια-Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου), Μαριλένα Καββαδά (Συγγραφέα-Νηπιαγωγό Med-Χορογράφο).
Παραγωγή: Συνεταιρισμός Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης ARTemis Productions

Δείτε το trailer εδώ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00.

ΠΙΟΠ | Ιστορικό Αρχείο
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr