Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2021

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2021
7.10.2021
8.10.2021

Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο αυτόνομες ξεναγήσεις με θέμα «Βιώσιμες πρακτικές συντήρησης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς», για το ευρύ κοινό, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου (ώρα 17:00) και την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου (ώρα 10:30), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων στο Εργαστήριο Συντήρησης Χαρτώου και Βιβλιακού Υλικού ΠΙΟΠ, παρουσιάζονται πρακτικές που έχει υιοθετήσει το ΠΙΟΠ όσον αφορά στη συντήρηση και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations - ECCO), στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του συντηρητή στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Ελλάδα, η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων (ΔΣΑΝΜ) του ΥΠ.ΠΟ., ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΣΑΕΤΤΕ) και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM συνεργάζονται για τον συντονισμό των εορτασμών.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr