Το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης-Λόγος τελευταίος» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης-Λόγος τελευταίος» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
9.4.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), συνεχίζει  τις προβολές του θεματικού μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ», με το ντοκιμαντέρ «Νίκος Μαμαγκάκης-Λόγος τελευταίος» (2018, 63’), σε σενάριο-σκηνοθεσία Τάκη Σακελλαρίου, την Τρίτη 9 Απριλίου (ώρα 19:00), στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Στο ντοκιμαντέρ ο διεθνής Έλληνας μουσικοσυνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης εξομολογείται για τελευταία φορά, λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή τον Ιούλιο του 2013, μετουσιώνοντας 84 χρόνια εμπειριών και πολυδιάστατου μουσικού έργου σε λόγο άμεσο, καθημερινό. Οικείος και άγνωστος, ελιτίστικος και λαϊκός, υπηρέτησε πολλά μουσικά είδη και άφησε κομμάτια εμβληματικά. Οξυδερκής κριτής και με αυτοκριτική διάθεση, αίσθηση του χιούμορ, εκφράζει τις σκέψεις του για τα σημαντικά της ζωής και της τέχνης.  Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται μοναδικά διασωθέντα αποσπάσματα από τις πρόβες και την τελευταία συναυλία προς τιμήν του από τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, καθώς και σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό, μέρη του οποίου δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά. Υλικό για την παραγωγή του ντοκιμαντέρ αντλήθηκε από το προσωπικό αρχείο του μουσικοσυνθέτη αλλά και από αρχεία του εσωτερικού και του εξωτερικού. Tέλος, η πλούσια προσφορά του στον κινηματογράφο μεταφέρεται μέσα από αποσπάσματα ταινιών.

Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zATk8moEexA

Την προβολή θα προλογίσει o σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Τάκης Σακελλαρίου, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr
 piopnews