"Γρίφοι για την Αθήνα" Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

"Γρίφοι για την Αθήνα" Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
22.10.2021

Γρίφοι για την Αθήνα
της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή
Παρουσίαση της νέας έκδοσης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει το βιβλίο Γρίφοι για την Αθήνα, της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου (ώρα 18:30), στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.

Η νέα έκδοση του ΠΙΟΠ, χρησιμοποιώντας το εύρημα των γρίφων, επιχειρεί να αποκαλύψει στο εφηβικό -και όχι μόνον- κοινό τα διαδοχικά επίπεδα της αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και αρχαιολογικής εξέλιξης της Αθήνας, λειτουργώντας παράλληλα σαν Οδηγός του ιστορικού κέντρου της. Η συγγραφέας, δρ Ιστορίας, εκπαιδευτικός, αξιοποιώντας το σημαντικό απόθεμα γνώσης για την Αθήνα από τις έρευνές της, προτείνει διαδρομές για μικρούς και μεγάλους, με σημείο αναφοράς το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Γιούλη Χρονοπούλου, δρ Φιλολογίας, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου φιλολόγων, με θέμα «Γρίφοι για την Αθήνα. Μια γοητευτική εκπαιδευτική πρόταση»· η Αλεξάνδρα Τράντα, δρ Αρχαιολογίας, μουσειολόγος, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Υπηρεσίας Μουσείων ΠΙΟΠ, με θέμα «Γρίφοι της Αθήνας: Ένα εργαλείο βιωματικής περιήγησης στον χώρο και στον χρόνο»· ο εικονογράφος Παναγιώτης Πανταζής, με θέμα «Εικονογραφώντας τα ίχνη των αιώνων στην Αθήνα». Εν συνεχεία, θα παρέμβει η συγγραφέας του τόμου Τόνια Καφετζάκη και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Εκδόσεων ΠΙΟΠ, στα 210 3256924, 210 3256930 (καθημερινά 12:00-17:00).

Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr