Το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
11.11.2019

Το ντοκιμαντέρ «Στοργή στο Λαό»
στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του θεματικού κύκλου με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ». Κάθε μήνα, μέχρι και τον Μάιο του 2020, προβάλλονται στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο, αξιόλογα ντοκιμαντέρ της πρόσφατης αλλά και παλαιότερης εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής παρουσία των δημιουργών ή και άλλων συντελεστών.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου (ώρα 19:00), προβάλλεται το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο «Στοργή στο Λαό» (Ελλάδα, 2013-91’), σε σενάριο-σκηνοθεσία Βασίλη Δούβλη. Το ντοκιμαντέρ έχει σαν θέμα του τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα (1967-1974), και βασίζεται στο άγνωστο μέχρι πριν πρότινος αρχείο της λογοκρισίας της χούντας. Περιλαμβάνει αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν στα χρόνια της δικτατορίας, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις διακεκριμένων σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα που έρχονται για πρώτη φορά στο φως, δίνοντας μία αποκαλυπτική εικόνα των μηχανισμών ελέγχου του καθεστώτος, αλλά και συνθέτοντας, συγχρόνως, μια τοιχογραφία της εποχής.

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο αποτελεί μια παραγωγή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής, συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα πολλών διεθνών φεστιβάλ και απέσπασε το βραβείο καλύτερου δημιουργικού ντοκιμαντέρ στο London Greek Film Festival.

Την προβολή θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=gXZRPcoZGmc

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η κράτηση θέσης.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα -Παρασκευή 10:00-17:00.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr