Πασχαλινές δράσεις από το ΠΙΟΠ

Πασχαλινές δράσεις από το ΠΙΟΠ
18.4.2022
19.4.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται την Άνοιξη και το Πάσχα με εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για ενήλικες και ένα πασχαλινό podcast για μικρούς και μεγάλους.

Αναλυτικά:

  • Πασχαλινά χειροτεχνήματα

Τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου (ώρες 11:00-12:00) οργανώνεται διαδικτυακό εργαστήρι χειροτεχνίας για ενήλικες. Με έμπνευση από τα χρώματα της Άνοιξης και με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν χάρτινα δώρα για τους αγαπημένους τους με απλά υλικά που όλοι έχουν στο σπίτι.

  • Πασχαλινές λαμπάδες

Τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου (ώρες 17:30-18:30) οργανώνεται εργαστήρι κατασκευής πασχαλινής λαμπάδας, για ενήλικες, στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη θα διακοσμήσουν τη δική τους λαμπάδα, αφού θυμηθούν τον διαχρονικό συμβολισμό της.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στη διεύθυνση archivespiop@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ημερομηνία εργαστηρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00.

  • Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα

Με έμπνευση από ελληνικές πασχαλινές παραδόσεις, παρουσιάζεται, σε συνεργασία με το «Παραμυθόφωνο», η ιστορία «Το βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα». Απολαύστε δωρεάν την ιστορία από τον υπολογιστή ή από κινητή συσκευή.

Ένας γλάρος και ένας λαγός, έχουν για οδηγό τους ένα βιβλίο με τα έθιμα του Πάσχα και δεν σταματούν να ταξιδεύουν γνωρίζοντας από κοντά πασχαλιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Ακούστε το παραμύθι

Αφήγηση: Γιώργος Ευγενικός
Κείμενο: Πηνελόπη Βασιλειάδου
Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις: Μάρα Καίσαρη