Το ντοκιμαντέρ «Σινασός – Τοπογραφία της μνήμης» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Σινασός – Τοπογραφία της μνήμης» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
24.4.2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τις προβολές του μηνιαίου κύκλου με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 24 Απριλίου (ώρα 19:00), θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ιστορικό ντοκιμαντέρ «Σινασός-Τοπογραφία της μνήμης» (1997, 61’), σε σενάριο-σκηνοθεσία Τίμωνα Κουλμάση και Ηρούς Σιαφλιάκη.

Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στην Ιστορία και με αφετηρία το παράδειγμα της Σινασού, μιας πόλης στην Καππαδοκία όπου ζούσαν για χρόνια Έλληνες και Τούρκοι μαζί, εξετάζει τους μηχανισμούς που οδηγούν στον εθνικισμό και το μίσος.

Η ταινία έχει αποσπάσει, μεταξύ άλλων, το Α' Κρατικό βραβείο Ελλάδος (1998), το Βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1997), και το Α' Βραβείο Ευρωπαϊκού ντοκιμαντέρ, στο Στρασβούργο (2001).

Σενάριο-σκηνοθεσία: Τίμων Κουλμάσης – Ηρώ Σιαφλιάκη
Φωτογραφία: Jacques Pamart
Ήχος: André Sikierski
Μοντάζ: Aurique Delannoy
Παραγωγός: Fabrice Puchault – Esther Hoffenberg
Παραγωγή: LAPSUS, La Sept/ARTE, INA, PERIPLUS Ltd, ERT, CNC, Procirep, Ministère des Affaires Etrangères, Ministère de la culture -Département des Affaires Internationales, Eurimages, MEDIA

Την προβολή θα προλογίσουν οι σκηνοθέτες Τίμων Κουλμάσης και Ηρώ Σιαφλιάκη, ενώ στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα -Παρασκευή (10:00-17:00)

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος
Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr
 piopnews