Το ντοκιμαντέρ «Στρίγγλες» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Στρίγγλες» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
8.5.2019

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του μηνιαίου αφιερώματος προβολών με τίτλο «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ», με το ντοκιμαντέρ Στρίγγλες/StringLess (2017, 87’), σε σενάριο-σκηνοθεσία Άγγελου Κοβότσου, την Τετάρτη 8 Μαΐου (ώρα 19:00), στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.
Μια ορχήστρα αποτελείται από μία κιθάρα, ένα μπάσο, ένα πιάνο και τύμπανα. Α! Και μια φωνή. Σωστά; Λάθος! Μια ορχήστρα μπορεί να αποτελείται από πέντε φωνές που κάνουν τα πάντα. Πέντε γυναίκες. Πέντε ζωές. Που αγωνίζονται να επιβιώσουν στο δύσκολο καλλιτεχνικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης, δημιουργώντας μια μουσική εναλλακτική. Μια μουσική με γυναικεία ταυτότητα. Προσπαθούν να κρατηθούν ενωμένες. Θα τα καταφέρουν;
Στο ντοκιμαντέρ Στρίγγλες/StringLess οι ιστορίες ζωής των πέντε γυναικών του γκρουπ, μπλέκονται με τις ιστορίες των τραγουδιών τους. Και τα τραγούδια τους, παραδοσιακά και όχι μόνο, από όλο τον κόσμο, ερμηνευμένα μ’ έναν μοναδικό τρόπο, αφηγούνται τη μεγάλη ιστορία της γυναίκας και των πολλαπλών ρόλων της.
Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε με το Βραβείο Κοινού στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη Άγγελου Κοβότσου.

                      Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Επιθυμητή η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο στο τηλ: 210 3418011, Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00)

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος

Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr
 piopnews