Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ
26.9.2014

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

 

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα τον χρόνο, το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ συμμετέχει με δράσεις που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους και οργανώνονται, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στον πρόσφατα ανακαινισμένο πρώην βιομηχανικό χώρο που αποτελεί την έδρα του, στον Ταύρο.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν:

  • «Χάρτινες ιστορίες»: εκπαιδευτική δράση που απευθύνεται στα παιδιά της ΣΤ΄ Δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ταύρου. Στόχος της δράσης είναι η γνώση των μαθητών για τον ρόλο που διαδραματίζουν οι αρχειακοί φορείς, μέσα από τη σύνδεση χρόνος-μνήμη-αρχείο-χαρτί και τις αντίστοιχες κατηγορίες ειδικών, περνώντας μια μέρα στο Αρχείο.
  • «Ιστορίες επί …χάρτου»: ωριαίες θεματικές ξεναγήσεις ενηλίκων, στις 19:00 και 20:00, στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αρχειακό υλικό, την επεξεργασία, καταγραφή, συντήρηση, φύλαξη και προβολή του. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
  • Προβολή της ταινίας «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» (1989), στις 21:00, σε σκηνοθεσία Peter Weir, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Robin Williams. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

 Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, τηλ. 210 3418059