Το ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
7.3.2016

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνεχίζει τον κύκλο μηνιαίων προβολών με τίτλο «Ιστορικά ντοκιμαντέρ Ελλήνων δημιουργών», στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο. Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 18.00, θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» (2012, 115’), του Βασίλη Λουλέ.

Ο κινηματογραφικός φακός ακολουθεί πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής. Πέντε παιδιά που έζησαν κρυμμένα, μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων, που στάθηκαν στοργικές φωλιές, μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά ντοκουμέντα, τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Παράλληλα σκιαγραφείται η ζωή των μελών των εβραϊκών κοινοτήτων, στην Ελλάδα, πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, και αποκαλύπτονται σπάνιες εικόνες της κατεχόμενης Αθήνας και Θεσσαλονίκης, μέσα από κινηματογραφικά αρχεία, ερασιτεχνικές ταινίες Γερμανών στρατιωτών και παράνομες λήψεις Ελλήνων.

Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει ο Βασίλης Λουλές ενώ, αμέσως μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

(Τηλεφωνικές κρατήσεις: 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

 

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος