Ημερίδα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Ημερίδα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
24.11.2017

«Αρχαιολογικό απόθεμα και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, 1945-1967»
Ημερίδα και έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επιστημονική συνάντηση με τίτλο «Αρχαιολογικό απόθεμα και οικονομική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, 1945-1967», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου (ώρα 17:00), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος.

Το 1946, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως εκτιμούσε ότι ο πόλεμος και η Κατοχή μηδένισαν την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, με εξαίρεση μια ασήμαντη κινητικότητα στις λουτροπόλεις, οφειλόμενη στον εσωτερικό τουρισμό. Την ίδια περίοδο, Έλληνες και ξένοι εμπειρογνώμονες αναδείκνυαν τον τουρισμό ως μία από τις βασικές προτεραιότητες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Το καλό κλίμα, που επέτρεπε μακρά τουριστική περίοδο,  το φυσικό περιβάλλον και το διαυγές της ατμόσφαιρας, η κουζίνα και η φιλοξενία των ανθρώπων, αλλά κυρίως τα έργα τέχνης της κλασσικής ελληνικής αρχαιότητας που ήταν στη βάση της παιδείας πολλών ξένων, έκαναν τη χώρα ανταγωνιστική των μεσογειακών χωρών. Αναμενόταν, μάλιστα, να προσελκύσουν έτσι τον διεθνή τουρισμό, ώστε ο από τότε ονομαζόμενος «τουριστική βιομηχανία» κλάδος να θεωρείται σημαντικότερος κι από τη γεωργική της παραγωγή, στην προσπάθεια της χώρας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.

Η ημερίδα συνδυάζεται με περιοδική έκθεση αρχειακού υλικού από τις συναφείς συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος
Τ.: 210 3418051  |  www.piop.gr