ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό: H ταινία «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό: H ταινία «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
28.7.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ολοκληρώνει το θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», με την προβολή της ταινίας «Γεννημένος την 4η Ιουλίου» (1989- 145’), την Παρασκευή 28 Ιουλίου, (ώρα 21:30), στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το αφιέρωμα περιελάμβανε αξιόλογες κλασικές αλλά και νεότερες ταινίες με βιογραφικό περιεχόμενο οι οποίες αφηγούνται αληθινές ιστορίες σημαντικών πρόσωπων και συνδέονται με αξιομνημόνευτα γεγονότα που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία.

born4thjuly

Η ταινία του Όλιβερ Στόουν με τους Τομ Κρουζ, Γουίλιαμ Νταφόε και Κίρα Σέντγουικ, ξετυλίγει την αληθινή ιστορία του Ρον Κόβικ, βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, ο οποίος γύρισε από το μέτωπο παράλυτος, με φρικτές αναμνήσεις, για να γίνει σταδιακά ένας από τους διασημότερους διαδηλωτές κατά του πολέμου. Ο Κόβικ αγωνίστηκε να ξαναχτίσει από το μηδέν μια καινούργια ζωή και επιδόθηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τη συμπεριφορά των συμπατριωτών του απέναντι στους βετεράνους.

Η ταινία προτάθηκε για οκτώ βραβεία Όσκαρ κερδίζοντας δύο, ανάμεσα στα οποία και το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Όλιβερ Στόουν.

 

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-17:00).

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος
Τ: 210 3418051 | www.piop.gr