Συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ΠΙΟΠ

Συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ΠΙΟΠ
15.2.2016

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (9/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) ανακοινώνει τη συνεργασία του με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙ.Δ.Η.Ε.) της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο πλαίσιο αυτό, οργανώνει σειρά ενημερωτικών ομιλιών, με τίτλο «Τι μέλλει γενέσθαι; Μύθοι και πραγματικότητες γύρω από το διαδίκτυο», που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις περιοχές όπου βρίσκονται τα θεματικά μουσεία του ΠΙΟΠ.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς θα γνωρίσουν το πολύτιμο κοινωνικό έργο που προσφέρει η ΔΙ.Δ.Η.Ε., καθώς και τα θετικά στοιχεία από τη χρήση των νέων τεχνολογιών, και ειδικότερα του διαδικτύου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Παράλληλα, θα ενημερωθούν τόσο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την κακή χρήση του διαδικτύου, όπως ο εθισμός, η παιδική πορνογραφία, ο διαδικτυακός εκφοβισμός, οι αυτοκτονίες, οι οικονομικές απάτες, όσο και για τις μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης. Όπως συχνά υποστηρίζει ο επικεφαλής της ΔΙ.Δ.Η.Ε., υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, οι γονείς, αντί να στερήσουν από τα παιδιά τους το διαδίκτυο, είναι προτιμότερο να ενημερωθούν οι ίδιοι, ώστε να εξοικειώσουν τα παιδιά τους με την ασφαλή χρήση του. Οι ομιλίες, στις οποίες έχουν ήδη προσκληθεί σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεκινούν από το Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ στον Ταύρο, τη Δευτέρα 15/2 (ώρα 11:00), και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ, με στόχο την πληρέστερη και απευθείας ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών.

Θα μιλήσουν ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, πρόσφατα βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών για την πολύτιμη συνεισφορά του στην προστασία παιδιών από κινδύνους του κυβερνοχώρου, καθώς και εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεθνώς αναγνωρισμένης για το έργο της.

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αγγέλου Γέροντα 6, Αθήνα 105 58
Πληροφορίες: 210 3256925