«Δημόσια υγεία στον αγροτικό χώρο: παρεμβατικές πολιτικές στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων»

«Δημόσια υγεία στον αγροτικό χώρο: παρεμβατικές πολιτικές στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων»
13.3.2017

Ημερίδα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο Δημόσια Υγεία στον αγροτικό χώρο: παρεμβατικές πολιτικές στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου και των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου (ώρα 16:00), στο Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Η ημερίδα φιλοξενεί εισηγήσεις, οι οποίες σχετίζονται με τη γένεση και τις συνέπειες του παρεμβατικού ρόλου του δημοσίου καθώς και της δράσης φορέων, όπως της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος και διεθνών οργανισμών, για να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα και χρόνια προβλήματα υγείας και περίθαλψης του αγροτικού χώρου, δηλαδή των αγροτών, των προσφύγων και των οικογενειών τους. Η συλλογιστική της ημερίδας θα λάβει υπόψιν της το ευρωπαϊκό πλαίσιο και τα διεθνή υποδείγματα από τον Μεσοπόλεμο έως περίπου το 1960. Μεγάλο μέρος των ερευνητικών ευρημάτων που θα ανακοινωθούν στη διάρκεια των εργασιών της είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στο πλαίσιο οικείου μεταπτυχιακού σεμιναρίου, και πρωτογενούς έρευνας στο αρχείο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ημερίδα συνδυάζεται με έκθεση αρχειακού υλικού από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ που επικεντρώνεται στον συναφή ρόλο της Αγροτικής Τραπέζης προς όφελος του αγροτικού κόσμου.

Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για την εγγραφή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλ. 210 3418011, Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051  |  www.piop.gr