ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό: H ταινία «Hannah Arendt» στο Ιστορικό Αρχείο

ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό: H ταινία «Hannah Arendt» στο Ιστορικό Αρχείο
14.7.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο πλαίσιο του θερινού κινηματογραφικού αφιερώματος «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», προβάλλει, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, (ώρα 21:30) την ταινία, Hannah Arendt (2012 - 113’) στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει αξιόλογες κλασικές αλλά και νεότερες ταινίες με βιογραφικό περιεχόμενο οι οποίες αφηγούνται αληθινές ιστορίες σημαντικών πρόσωπων και συνδέονται με αξιομνημόνευτα γεγονότα που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία.

Η αριστουργηματική ταινία της Μαργκαρέτε Φον Τρότα, με τους Μπάρμπαρα Σούκοβα, Τζάνετ Μακ Τίρ και  Άξελ Μίλμπεργκ, παρουσιάζει τη ζωή της Χάνα Άρεντ (1906 –1975). Η Γερμανοεβραία φιλόσοφος αναλαμβάνει να καλύψει ως ανταποκρίτρια του αμερικανικού περιοδικού «The New Yorker» τη δίκη του Ναζί εγκληματία Άντολφ Άιχμαν.

Η προσπάθειά της να δώσει απαντήσεις στις θηριωδίες των Ναζί, αλλά και η θέλησή της να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της προσωπικής ηθικής ευθύνης σε καιρούς που η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της, είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο με τίτλο «Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ- Η κοινοτοπία του κακού».

Η Μπάρμπαρα Σούκοβα, που υποδύθηκε  τη Χάνα Άρεντ, απέσπασε για τον ρόλο της αυτό, το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτέρα- Παρασκευή 10:00-17:00).

 

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14, Ταύρος

Τ: 210 3418051 | www.piop.gr