«Φροσύνη» Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Φροσύνη» Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
12.9.2021

«Φροσύνη»
Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Φροσύνη», την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η παράσταση επιχειρεί να ταξιδέψει το κοινό στα Γιάννενα του 1800, αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής του Αλή Πασά και παρουσιάζοντας ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Είναι βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και περιγραφές ευρωπαίων περιηγητών της εποχής, σε ποιήματα που έχουν γραφτεί για την κυρα-Φροσύνη από τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη και τον Αλέξανδρο Ραγκαβή καθώς και στη λαϊκή μυθοπλασία. Η ζωή και το τέλος της κυρα-Φροσύνης αποτελεί για την πόλη των Ιωαννίνων και τη Λίμνη Παμβώτιδα μια πολύ γνωστή και γοητευτική ιστορία χωρίς κανείς πια να μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από τον μύθο!

Συντελεστές παράστασης:
Κείμενα/Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα
Σύνθεση/Στίχοι τραγουδιών /Ερμηνεία/ Κρουστά: Αντώνης Καρασταμάτης
Μουσική επένδυση/Ενορχήστρωση /κιθάρα/sampler effect: Αλέξης Τσιώνης
Φωτισμοί: Γιάννης Βαλεράς

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου 2021. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr