«Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» Αφηγηματική βραδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Τα χνάρια π’ αφήκαμαν» Αφηγηματική βραδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
3.10.2021

«Τα χνάρια π’ αφήκαμαν»
Αφηγηματική βραδιά στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), αφηγηματική βραδιά με τίτλο «Τα χνάρια π’ αφήκαμαν», στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Η εκδήλωση βασίζεται σε υλικό από το ομώνυμο βιβλίο του Πέρου Μπέχλη με απομαγνητοφωνημένες αφηγήσεις Γιαννιωτών για επαγγέλματα που χάθηκαν, από την εκπομπή «Ανωνύμων Λέξεις» στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ιωαννίνων, στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Ο σαμαρτζής, ο  χαμουρτζής, ο βιβλιοδέτης και άλλοι επαγγελματίες εκείνης της εποχής είχαν ανοίξει την καρδιά τους στον Πέρο Μπέχλη μιλώντας με τοπική ντοπιολαλιά για την προσωπική τους διαδρομή από τη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα μέχρι το 1990.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ακρόαση αποσπάσματων από τις αρχικές ηχογραφήσεις και δραματοποίηση αφηγήσεων του βιβλίου από γιαννιώτες ηθοποιούς πλαισιωμένες από παραδοσιακούς ήχους και τραγούδια.

Συντονισμός-παρουσίαση: Πέρος Μπέχλης.
Ανάγνωση-απόδοση-ερμηνεία: Γιώργος Νάκος, Γιολάντα Καπέρδα, Δημήτρης Κατσάνος, Παναγιώτης Νάκος, Βασίλης Σιάφης
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπέλλος (κλαρίνο), Μαριάνα Σεργίου (βιολοντσέλο).

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 26510 64065 | www.piop.gr