«Αποχωρισμοί» Παράσταση αφήγησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Αποχωρισμοί» Παράσταση αφήγησης στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
10.7.2022

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) φιλοξενεί την παράσταση αφήγησης «Αποχωρισμοί», την Κυριακή 10 Ιουλίου (ώρα 21:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Προφορικές μαρτυρίες και ιστορίες ζωής που περιλαμβάνονται στο Αρχείο Προφορικών Μαρτυριών και Ιστοριών Ζωής του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, συνθέτουν την παράσταση που ζωντανεύει μνήμες και θύμησες.

Ο μπάρμπα-Σπύρος και η Βούλα πέρασαν όλη τους τη ζωή στη Δημητσάνα. Αγωνίστηκαν στα χωράφια, στα περιβόλια, με τα ζωντανά και τη μοναξιά. Η φτώχεια, η κατοχή, ο εμφύλιος και ο ξενιτεμός όρισαν τη ζωή τους. Οι προφορικές μαρτυρίες τους γίνονται δράση επί σκηνής και η παράσταση αποτυπώνει και διηγείται  την ιστορία μιας κοινότητας και όλα όσα βίωσαν οι άνθρωποί της. Αξιοποιώντας όσα έχουν καταγραφεί για τη ζωή του Σπύρου και της Βούλας, οι συντελεστές της παράστασης βρίσκουν τον δρόμο για να συν-βιώσουν μαζί με τους δύο ήρωες γεγονότα και συναισθήματα.

Συντελεστές παράστασης
Αφήγηση: Ανθή Θάνου, Μαρία Μαχαίρα
Πρωτότυπη και παραδοσιακή μουσική: Αλέξανδρος Μακρής
Τραγούδι: Αλέξανδρος Μακρής
Κείμενα: Μαρία Μαχαίρα
Οργάνωση-Παραγωγή: «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι»Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Για την οργάνωση-παραγωγή της παράστασης, η «Αφηγήματα αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αδράχτι» έλαβε επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 26510 64065 | www.piop.gr