Δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ

Δράση για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ
17.5.2023

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ., οργανώνει θεματικό περίπατο, για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Τετάρτη 17 Μαΐου (ώρα 10:00), στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα.


Στόχος της δράσης είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση των μαθητών. Τα παιδιά αφού γνωρίσουν τα φυτά, τα έντομα και τα πτηνά που συναντώνται στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, θα λάβουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

H συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

*Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την Πέμπτη 18 Μαΐου η είσοδος στα εννέα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ είναι ελεύθερη. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% στα πωλητήρια των Μουσείων ΠΙΟΠ, στο MUSEUMSHOP Αθήνας (Στοά Σπυρομήλιου) και στο MUSEUMSHOP Θεσσαλονίκης (Λ. Νίκης 9Α και Δημοσθένους).

ΠΙΟΠ
| Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr