«Το δικαίωμα του παιδιού στην αθωότητα» Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Το δικαίωμα του παιδιού στην αθωότητα» Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
20.11.2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη διεπιστημονική ομάδα του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης, για ενήλικες, με τίτλο «Το δικαίωμα του παιδιού στην αθωότητα», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (ώρα 11:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.


Τι γνωρίζουμε για τα δικαιώματα των παιδιών και πως μπορούμε να τα προστατέψουμε;  Η δράση περιλαμβάνει σχετική επιστημονική εισήγηση από τον κ.
Κωνσταντίνο Κώτση, επικ. καθηγητή Παιδοψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, ακολουθεί βιωματικό εργαστήρι για γονείς στο οποίο οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα που προκαλεί το άκουσμα της παιδικής κακοποίησης. Το εργαστήρι συντονίζουν: ο κ.
Νικόλαος Τζιάκης, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, διευθυντής ΕΣΥ, η κ. Ιουλιανή Κούλλουρου, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ, η κ. Αρετή Λιόντου, ψυχολόγος και η κ. Νικολέτα Γεωργίου, κοινωνική λειτουργός.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ
| Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr