Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
24.9.2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους», πραγματοποιώντας ειδική υπαίθρια προβολή για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου (ώρα 21:00) θα προβληθεί η πολυβραβευμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, χωρίς διαλόγους, «Το αγόρι και ο κόσμος», του  Αλέ Αμπρέου (Βραζιλία, 2013, 81’).

Η ταινία, που συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική της, αφηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που το σκάει από το σπίτι του προκειμένου να αναζητήσει τον πατέρα του. Στο ταξίδι αυτό, ο μικρός ήρωας έρχεται  αντιμέτωπος με τη σύγχρονη Βραζιλία και τις αντιφάσεις της.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ, στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό σε όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των Μουσείων ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 10% στα είδη των πωλητηρίων.

**Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η προβολή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr