Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Γιορτάζοντας τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
2.4.2022
3.4.2022Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας (28/3-3/4) οργανώνει, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου (ώρα 11:00) εργαστήρι, με τίτλο «Χέρια Ενωμένα», για παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών, με τη συμμετοχή ενός γονέα/κηδεμόνα, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες, υπό την καθοδήγηση της τεχνίτριας Βάσως Σκόπη θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τις δικές τους εικαστικές δημιουργίες. Αξιοποιώντας διαφορετικά μέταλλα και την τεχνική της σφυρηλάτησης, θα κατασκευάσουν μια ομαδική εικαστική δημιουργία, ένα σύμπλεγμα χεριών, το οποίο σηματοδοτεί την αξία της ανθρώπινης επαφής που έλειψε τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας, αλλά θα φτιάξουν και τα δικά τους κοσμήματα σε μορφή χεριού.


Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Χειροτεχνίας (www.journeesdesmetiersdart.fr) καθιερώθηκαν ως ετήσιος θεσμός σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και γιορτάζονται κάθε άνοιξη από το 2002. Για το έτος 2022, το θέμα της διοργάνωσης έχει τίτλο “Our Hands in Unison”.

Οι φετινές δράσεις του ΠΙΟΠ είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αρχιτέκτονος Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία, το 2016, διοργάνωσε, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, τις ΕΗΧ.

Η συμμετοχή στη δράση και τα υλικά είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 26510 64065 | www.piop.gr