«Η Ματωμένη Αρχόντισσα» Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

 «Η Ματωμένη Αρχόντισσα» Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
1.7.2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων παρουσιάζουν, την Πέμπτη 1η Ιουλίου (ώρα 21:00), τη σχολική θεατρική παράσταση «Η Ματωμένη Αρχόντισσα», στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

Ένας έμπορος από την Οδησσό παίρνει όρκο να διαδώσει παντού το όραμα της Φιλικής Εταιρείας. Ένας Ελβετός τυπογράφος αφήνει πίσω τη ζωή του για να λάβει μέρος στην Ελληνική Επανάσταση. Ένα αμούστακο αγόρι γίνεται τρανός καπετάνιος. Μια νεαρή Χιώτισσα δίνει τη δική της μάχη, έχοντας για μοναδικό όπλο την πένα της. Ένας Σουλιώτης βοηθάει μια χριστιανή και μια μουσουλμάνα να δραπετεύσουν από το χαρέμι του Αλή Πασά στα Γιάννενα. Η Ελλάδα παλεύει για να αποτινάξει τον ζυγό της σκλαβιάς.

Την παράσταση, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λίας Ζώτου και του Θοδωρή Καραγεωργίου (Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ), προετοίμασαν οι μαθητές-μαθήτριες του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και οι απόφοιτοι του 3ου και 10ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, σε δραματική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Νικόλαου Τζοβάρα.

Παίζουν οι μαθητές:

Σοφία Εξαρχοπούλου, Ιωάννα Θωμά, Άγγελος Κατσάνος, Μυρτώ Κίτσιου, Μιχαέλα Κουτσομήρου, Δημήτρης Κυριαζής, Θανάσης Κυριαζής,  Φίλιππος Μανούσης, Κωνσταντίνος Ντάκος, Άρης Τασιούλας, Απόστολος Τσιμοτόλης, Αναστασία Τσιριγωτάκη, Ιωάννης Υφαντής, Θανάσης Υφαντής, Ευτύχιος Υφαντής

 

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 2651064065 | www.piop.gr