«Πώς πήγαμε στο φεγγάρι» Εργαστήρια με τη μέθοδο STREAM στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Πώς πήγαμε στο φεγγάρι» Εργαστήρια με τη μέθοδο STREAM στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
4.4.2022
9.4.2022

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Πτήσης Του Ανθρώπου προς το Διάστημα (12/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το ΚΔΑΠ «Το Δέντρο της Γνώσης», οργανώνει από τη Δευτέρα 4 Απριλίου, τέσσερα αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια με τη μέθοδο STREAM, για παιδιά, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Αναλυτικά:

  • Δευτέρα 4/4, ώρες 18:00 -19:30

«Άγνωστοι πλανήτες»-Εργαστήρι δημιουργικής γραφής
Με αφορμή την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα και την περιπλάνησή του σε περίεργους πλανήτες, τα παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών, θα δημιουργήσουν ιστορίες για τους δικούς τους πλανήτες, χρησιμοποιώντας λέξεις, φράσεις και συναισθήματα.
  • Πέμπτη 7/4, ώρες 18:00-19:30

«Χαμένοι στο διάστημα»-Εργαστήρι φυσικών επιστημών
Μελετώντας έννοιες όπως η βαρύτητα και το οξυγόνο, παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, θα παρακολουθήσουν και θα μάθουν για την προετοιμασία που κάνει ένας αστροναύτης προκειμένου να ταξιδέψει έξω από την τροχιά της γης.
  • Παρασκευή 8/4, ώρες 18:00 -19:30

«Μαμά, πόσο μακριά βρίσκεται ο Άρης;»-Εργαστήρι μαθηματικών
Συνδυάζοντας τη μαθηματική επιστήμη με βιωματικά παιχνίδια και με βασικό εργαλείο την ομαδοσυνεργατική μάθηση, παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να κάνουν όλες τις προετοιμασίες και τους υπολογισμούς που απαιτούνται προκειμένου να ταξιδέψει ένα διαστημόπλοιο στον πλανήτη Άρη.
  • Σάββατο 9/4, ώρες 11:30 -14:00

«Όλα τα χρώματα του σύμπαντος»-Εργαστήρι εικαστικών
Χρώματα, πλάσματα, σχήματα και πλανήτες, περιπλέκονται στα χέρια των μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας απίθανους εικαστικούς συνδυασμούς. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 5-12 ετών.

Τα εργαστήρια υλοποιούνται με τη συμμετοχή της εκπαιδευτικής ομάδας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Το Δέντρο Της Γνώσης» (Δάφνη Σδράλια, Ελένη Σούμα, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Νατάσσα Παλαιοπάνου) και τον συντονισμό της Ελένης Δρούγκα. Η μέθοδος STREAM συνδυάζει την επιστήμη, τις τέχνες, τη μελέτη, τη γραφή και τα μαθηματικά στην εκπαίδευση.

Η συμμετοχή και τα υλικά είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας

Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων

Τ: 26510 64065 | www.piop.gr