Συναυλία με τον Kip Winger για τα δύο χρόνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας

Συναυλία με τον Kip Winger για τα δύο χρόνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας
23.9.2018

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας του Μουσείου Αργυροτεχνίας, διοργανώνει συναυλία με τίτλο ‘‘Kip Winger High Energy Acoustic Show’’, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου (ώρα 21:00), στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, με θέμα «ΠΟΛ(Ε)ΙΣ» και πραγματοποιείται με την ευγενική συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Kip Winger, Αμερικάνος ροκ σταρ, πλατινένιος καλλιτέχνης και υποψήφιος για βραβείο Grammy, θα παρουσιάσει ένα ακουστικό show βασισμένο στα πιο πρόσφατα σόλο άλμπουμ του αλλά και σε παλαιότερες επιτυχίες του κυρίως με το συγκρότημα των Winger. Όσοι βρεθούν στα δεύτερα γενέθλια του Μουσείου Αργυροτεχνίας, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν επί σκηνής έναν ζωντανό θρύλο της ροκ, αλλά και ορισμένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του από την εποχή με τους Winger, όπως τα Miles Away, Easy Come Easy Go, Headed for a Heartbreak, Can’t Get Enuff κ.α. 

Στη συναυλία θα εμφανιστούν και οι George Gakis and the Troublemakers, ενώ ειδική εμφάνιση θα πραγματοποιήσει και το electric string κουαρτέτο Fortissimo.

 

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

- Kip Winger, γεννημένος στο Denver των ΗΠΑ από γονείς μουσικούς ξεκινά με την κλασική μουσική και νεαρός συμμετέχει στην μπάντα του Alice Cooper ως μπασίστας. Με το δικό του συγκρότημα , τους Winger γνωρίζουν πολύ  μεγάλη επιτυχία παγκόσμια και το 1990 βραβεύονται ως «Best new heavy metal band” από το American Music Award. Μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου των Winger κυκλοφορεί προσωπικά άλμπουμ με ήχο βασισμένο στις ακουστικές και κλασικές κιθάρες. Η σύνθεση του «Conversations with Nijinsky» ανεβαίνει στην κορυφή του Billboard κλασικής μουσικής των ΗΠΑ και θέτει έτσι υποψηφιότητα για βραβείο Grammy 2017.

- Γιώργος Γάκης με το συγκρότημα του, τους Troublemakers τραγουδάει κλασικό ροκ με ξενόγλωσσο στίχο εδώ και 30 χρόνια. Με 5 συλλεκτικούς δίσκους και πάνω από 1000 live στο βιογραφικό του, ο Γιώργος Γάκης είναι ένας ενεργός τραγουδιστής, με σημαντικές συνεργασίες. Ο Joe Lynn Turner των Deep Purple, o Βοbby Rondinelli των Rainbow, ο James Kottak των Scorpions και ο Γιάννης Σπάθας των Socrates είναι μερικά μόνο από τα διάσημα ονόματα που συμμετείχαν στον τελευταίο του δίσκο, ο οποίος έγινε με παραγωγή του Kip Winger και μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές της Αμερικής (Perrys Records).

- Οι Fortissimo είναι το πρώτο ελληνικό γυναικείο electric string quartet με συμμετοχές σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις σε πολλά μέρη του κόσμου όπως Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Βραζιλία και πολλές άλλες. Support group στο θρυλικό συγκρότημα των Scorpions στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και των Deep Purple. Έχοντας ως έδρα τους την Θεσσαλονίκη και με μια εκρηκτική σκηνική παρουσία ενώνουν την κλασική μουσική με μοντέρνους ηλεκτρονικούς ήχους 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλ.: 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr
 piopnews