«Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του ελληνικού μύθου» - Θεατρικό αναλόγιο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Η θηλυκή ενέργεια μέσα από 12 αρχετυπικές γυναικείες μορφές του ελληνικού μύθου» - Θεατρικό αναλόγιο στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
5.3.2023

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει θεατρικό αναλόγιο, σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης «Αφηγηματικός Νους», την Κυριακή 5 Μαρτίου (ώρα 19:00), στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.


Μικρά αφηγηματικά κείμενα παραπέμπουν σε βασικούς γυναικείους χαρακτήρες που φέρουν ονόματα θεοτήτων από το ελληνικό πάνθεον και αναδεικνύουν τους πολλαπλούς ρόλους των γυναικών. Η γυναίκα-πολεμίστρια (Παλλάδα Αθηνά), η γυναίκα-τροφός (Δήμητρα), η γυναίκα-οδηγός (Ίρις), η γυναίκα-μητέρα (Πασιφάη-Σελήνη), η γυναίκα-κόρη (Περσεφόνη) η γυναίκα-σύντροφος (Αφροδίτη), η γυναίκα-ερωμένη (Εκάτη), η γυναίκα-φίλη (Άρτεμις), η γυναίκα-σύζυγος (Ήρα) είναι κάποιες από αυτές.

Σκηνοθεσία:
Γιάννα Κούλα
Κείμενα: Χριστίνα Φούσκα
Μουσική: Νικόλας Μποντίνας
Αφήγηση: Γιάννα Κούλα, Χριστίνα Φούσκα, Μαρία Κουκούλη, Βάσω Νικολάου, Έλενα Ζερβού, Σοφία Ζήση

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ
|Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr