«Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
28.11.2018
29.11.2018

«Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες»
Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, διοργανώνει, την Τέταρτη 28 και την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου (ώρες 10:00 έως 14:00), κυνήγι χαμένου θησαυρού για σχολικές ομάδες, στην Ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Η δράση υπό τον γενικό τίτλο «Ιτς Καλέ: Κρυμμένοι μύθοι και ιστορίες» απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Μέσω ψηφιακής εφαρμογής και με τη χρήση υπολογιστών τύπου tablet οι μαθητές θα αναζητήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στη λύση ενός γρίφου. Τα στοιχεία θα βρίσκονται διάσπαρτα κρυμμένα στα μουσεία και μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της ακρόπολης του Ιτς Καλέ, όπως το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ, το Βυζαντινό Μουσείο, το «Θησαυροφυλάκιο» και το Φετιχέ Τζαμί. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη διαδραστική αυτή εμπειρία να γνωρίσουν άγνωστους μύθους και ιστορίες.

Θα πραγματοποιηθούν τέσσερα προγράμματα των 45’ ανά ημέρα με τη συμμετοχή έως 30 μαθητών ανά πρόγραμμα.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων σχολείων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλ: 2651064065 (καθημερινά 10:00-17:00, εκτός Τρίτης).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 26510 64065 | www.piop.gr
 piopnews