«Βγερού» Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

«Βγερού» Μουσικοαφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
17.10.2021

Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τη μουσικοαφηγηματική παράσταση με τίτλο «Βγερού», την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (ώρα 20:00), στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας.

H παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Χατζόπουλου «Βγερού γλυκά φανού» (Εκδόσεις ΑΙΩΡΑ). Η Βγερού ήταν μια γενναία Χιώτισσα που κατάφερε να επιζήσει από τη σφαγή του 1822 καθώς και από τη δουλεία στη Σμύρνη. Γύρισε στη Χίο, απέκτησε παιδιά και εγγόνια και τους άφησε κληρονομιά την συναρπαστική ιστορία της. Με την αφήγηση της Ανθής Θάνου και τη μουσική επιμέλεια του Αλέξανδρου Μακρή το κοινό θα παρακολουθήσει μια ιστορία-μαρτυρία για την ανθρώπινη αγριότητα και τη δύναμη της ψυχής.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21: ΗΠΕΙΡΟΣ», αποτέλεσμα συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα παραμείνει στο Μουσείο Αργυροτεχνίας έως τις 29 Νοεμβρίου 2021. Η έκθεση εντάσσεται στο επετειακό πρόγραμμα του ΕΙΜ «ΕΠΑΝΑCYΣΤΑΣΗ ’21» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Επετειακών Δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο, 26510 64065, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 2651064065 | www.piop.gr