Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από το ΠΙΟΠ και τον Δήμο Ιωαννιτών

Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους από το ΠΙΟΠ και τον Δήμο Ιωαννιτών
19.12.2017
21.12.2017

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Δήμος Ιωαννιτών, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, οργανώνουν, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, για μικρούς και μεγάλους, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου «8tetto». Πρόκειται για ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από οκτώ τραγουδιστές και το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την κλασική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική.

Αναλυτικά: 

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

- Παράσταση δρόμου με τίτλο «Μαέστρος για ένα λεπτό» (ώρα 19:30), στη συμβολή των δρόμων Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη

Οι οκτώ επαγγελματίες τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια με τη συμμετοχή των θεατών οι οποίοι με τη μπαγκέτα διεύθυνσης στο χέρι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το ρεπερτόριο.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

- Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα», για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής.

Ένα κουαρτέτο κλασικών τραγουδιστών και ένας πιανίστας αναλαμβάνουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον μαγικό -αλλά και ενίοτε παρεξηγημένο- κόσμο της όπερας, μέσα από μια χιουμοριστική, διαδραστική παράσταση γεμάτη ιστορίες και τραγούδια από την όπερα, στην οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι με πρωταγωνιστές τα παιδιά και βοηθούς τους συντελεστές της παράστασης. Στην παράσταση ακούγονται έργα των Mozart, Rossini, Bizet, Verdi και άλλων γνωστών συνθετών, ενώ όλα τα τραγούδια και η μουσική αποδίδονται ζωντανά.

- Χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο «Φωνές των Χριστουγέννων» (ώρα 21:00), στην αίθουσα εκδηλώσεων «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Το φωνητικό σύνολο «8tetto» συμπράττει με τη Νεανική Ορχήστρα  ΝΤΟ ΡΕ ΜΙ τουΔημοτικού Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών σε μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη συναυλία με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλες τις εποχές και όλο τον κόσμο. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

- Μουσική εκπαιδευτική παράσταση με τίτλο «Τι τρέχει με την Όπερα» για τους μαθητές του 5ου «Βαλανείου» Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει μουσικό παιχνίδι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Αργυροτεχνίας στο τηλέφωνο 26510 64065  και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στο 2651 083940.

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 26510 64065

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών
Αγίας Μαρίνας 55, Ιωάννινα 452 21
Τ:  2651 083940