Επίδειξη εργαστηρίων κοσμημάτων στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Επίδειξη εργαστηρίων κοσμημάτων  στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
2.6.2018
10.6.2018

Στο πλαίσιο της περιοδεύουσας έκθεσης «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει επίδειξη εργαστηρίων κατασκευής και διακόσμησης κοσμημάτων βασιζόμενα σε παραδοσιακές τεχνικές, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Συγκεκριμένα:

  • Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου (ώρες 10:00-14:00), η τεχνίτρια Βάσω Σκόπη παρουσιάζει την παραδοσιακή τεχνική της κοκκίδωσης. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς κατασκευάζονται μικροί σφαιρικοί μεταλλικοί όγκοι (γράνες), και πώς στη συνέχεια αυτοί συγκολλούνται στην επιφάνεια ενός μετάλλου. Πρόκειται για μία τεχνική γνωστή από την αρχαιότητα που εφαρμόζεται στην κοσμηματοποιία για διακοσμητικούς λόγους, δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

  • Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου (ώρες 10:00-14:00), ο τεχνίτης Πέτρος Μαργιόλας, παρουσιάζει την τεχνική της συρματερής (φιλιγκράν). Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν τα μυστικά της διαχρονικής αυτής τεχνικής, ενώ, παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν από μόνοι τους μικρά διακοσμητικά στοιχεία.

Η έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Η έκθεση εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Αργυροτεχνίας
Ακρόπολη Ιτς Καλέ, Κάστρο Ιωαννίνων
Τ: 26510 64065 | www.piop.gr
 piopnews