Προβολές του 9ου «AegeanDocs» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου

Προβολές του 9ου «AegeanDocs» στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
1.10.2021

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ «AegeanDocs», προβάλλει δύο εξαιρετικά ελληνικά ντοκιμαντέρ της πρόσφατης κινηματογραφικής παραγωγής την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Συγκεκριμένα:

  • 19:00-Κοντά στον πυρήνα (2021, 79’)

Σκηνοθεσία: Μελέτης Μοίρας

«Για να γίνεις αρωγός σε ένα καλύτερο αύριο, θα πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου». Πώς ο Δημήτρης και η Ντάνα, μετά από τέσσερις δεκαετίες στην πόλη, αποφάσισαν πριν από έξι χρόνια να ζήσουν σε μια σκηνή στο δάσος; Γιατί επέλεξε ο Βασίλης να ζήσει στην πόλη; Τι τον ωθεί να επιλέξει συνειδητά το αστικό περιβάλλον; Πόσο μας έχει επηρεάσει ο τρόπος ζωής μας; Είναι η φύση η απάντηση; Ή η πόλη δίνει απαντήσεις; Ξεχάσαμε από πού προερχόμαστε ως πλάσματα; Ή μήπως η ανάγκη για κοινωνικοποίηση είναι ισχυρότερη από τη φυσική μας κατάσταση; Μια ταινία που εξετάζει μια νέα προσέγγιση, για το μόνο πράγμα που έχετε. Τον εαυτό σας.

  • 20:30-Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά (2020, 78’)

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τράγγαλος

Ακολουθώντας την ορχήστρα "The Famous SOAS Rebetiko Band" στην Κωνσταντινούπολη, τον Πειραιά, την Ύδρα και το Λονδίνο, ο σκηνοθέτης καταγράφει στιγμές από εκδηλώσεις της μπάντας, όπως συναυλίες, ομιλίες, μουσικές βραδιές και το ετήσιο συνέδριο για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Ύδρα. Οι μουσικοί της ορχήστρας, αν και από διαφορετικές χώρες, δείχνουν την ίδια αγάπη για το ρεμπέτικο τραγούδι και με τον ίδιο ενθουσιασμό, καταφέρνουν να ενώσουν το κοινό σε κάθε εκδήλωση.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, οι προβολές θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου
Αγία Παρασκευή 811 02, Λέσβος
Τ.: 22530 32300 | www.piop.gr